Πολιτική Επιστροφών

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το προϊόν που έχετε παραγγείλει έχει κάποιο ελάττωμα (ραφής-αλλοίωση υφάσματος) ή σας έχουμε στείλει λάθος προϊόν τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώστε και αιτιολογήστε το πρόβλημα-ελάττωμα που βρήκατε στο προϊόν στο πλαίσιο σχόλια που θα βρείτε στην σχετική φόρμα επιστροφής Φ.Ε.Π (εντός ιστοσελίδας), μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής. (σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, οι οποίοι ακολουθούν πιστά την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία). Αποδεικτικό στοιχείο της εμπρόθεσμης αποστολής του προς αλλαγή/επιστροφή είδους, θεωρείται η απόδειξη/σφραγίδα αποστολής του ταχυδρομείου ή της υπηρεσίας courier που χρησιμοποιήσατε. Σε περιπτώσεις υπέρβασης του χρονικού αυτού πλαισίου, διατηρούμε το δικαίωμα να μην δεχθούμε την επιστροφή.
  2. Διευκρινίζεται ότι το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση. Συγκεκριμένα το επιστρεφόμενο προϊόν δεν πρέπει να έχει φορεθεί πέρα από την δοκιμή, σιδερωθεί, πλυθεί ή υποστεί οποιαδήποτε άλλη διαδικασία καθαρισμού. Επίσης τυχόν ετικέτες που συνοδεύουν το προϊόν θα πρέπει να υπάρχουν, όπως ακριβώς ήταν όταν το παραλάβατε.
  3. Κατόπιν συνεννοήσεως και αποδοχής του λάθους ή ελαττώματος από εμάς αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη αντικατάστασης του προϊόντος. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος επιστροφής (με την μεταφορική που συνεργαζόμαστε) και επαναποστολής επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου εμάς.
  4. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ανάλογο προϊόν τότε σας επιστρέφουμε τα χρήματα ή μπορείτε να ψωνίσετε κάποιο διαφορετικό προϊόν της επιλογής σας.
  5. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή από εμάς των προϊόντων. Για την επιστροφή των χρημάτων σας πρέπει να μας δηλώσετε το λογαριασμό στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση. Για τις επιστροφές είναι απαραίτητη η απόδειξη λιανικής. Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου πρέπει η επιστροφή να γίνεται με δελτίο αποστολής.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το προϊόν που έχετε παραγγείλει δεν σας ικανοποιεί ή δεν επιλέξατε το σωστό μέγεθος, σας δίνουμε την δυνατότητα να το αντικαταστήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώστε και αιτιολογήστε το λόγω της αντικατάστασης του προϊόντος που παραγγείλατε καθώς και αναφέρατε το νέο προϊόν που ζητάτε (ώστε να δεσμευθεί για εσάς) στο πλαίσιο σχόλια που θα βρείτε στην σχετική φόρμα επιστροφής Φ.Ε.Π (εντός ιστοσελίδας), μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής. (σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, οι οποίοι ακολουθούν πιστά την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία). Αποδεικτικό στοιχείο της εμπρόθεσμης αποστολής του προς αντικατάσταση/επιστροφή είδους, θεωρείται η απόδειξη/σφραγίδα αποστολής του ταχυδρομείου ή της υπηρεσίας courier που χρησιμοποιήσατε. Σε περιπτώσεις υπέρβασης του χρονικού αυτού πλαισίου, διατηρούμε το δικαίωμα να μην δεχθούμε την αντικατάσταση.
  2. Διευκρινίζεται ότι το προϊόν που είναι προς αντικατάσταση πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση. Συγκεκριμένα το επιστρεφόμενο προϊόν δεν πρέπει να έχει φορεθεί πέρα από την δοκιμή, σιδερωθεί, πλυθεί ή υποστεί οποιαδήποτε άλλη διαδικασία καθαρισμού. Επίσης τυχόν ετικέτες που συνοδεύουν το προϊόν θα πρέπει να υπάρχουν, όπως ακριβώς ήταν όταν το παραλάβατε.
  3. Στην περίπτωση της αντικατάστασης τα έξοδα επιστροφής και επαναποστολής βαρύνουν τον πελάτη, ο οποίος και θα φέρει την ευθύνη για την απώλεια, την καταστροφή ή χειροτέρευση των επιστρεφόμενων προϊόντων μέχρι την παραλαβή τους. Ένας απλός και έξυπνος τρόπος να μειώσετε τα έξοδα αποστολής του νέου είδους κατά τη διαδικασία επιστροφής, είναι να συνδυάσετε την επιστροφή με παραγγελία επιπλέον ειδών, οπότε και τα μεταφορικά επαναποστολής επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου εμάς.
  4. Κατόπιν το επιστρεφόμενο είδος θα περάσει διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί ότι το είδος είναι στην κατάσταση στην οποία το αποστείλαμε.

Η διεύθυνση στην οποία θα επιστραφούν τα προϊόντα είναι:

14ων Ηρώων 14, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 56429

Ακύρωση Παραγγελίας

Μπορείτε να ακυρώσετε τη παραγγελία σας έως την στιγμή που δεν θα έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή των προϊόντων από την έδρα μας, χωρίς επιβάρυνση. Καλέστε στο 2310-567237 ή στείλτε μας e-mail στο sales@babylonfashion.com και ένας συνεργάτης μας θα ακυρώσει την παραγγελία σας.